Ngobrol Seru Bareng Mommy Solo Traveler, Silvia Junaidi

Hi guys! Kali ini I'd like to try something new, interviewing my fellow travelers to share their travel experiences here. Di edisi perdana Ngobrol Seru kali ini, ada Silvia Junadi, seorang mommy yang juga demen solo traveling. Gak sekadar solo travel, tapi Silvi juga demen ikut marathon lintas benua loh, diantaranya Berlin Marathon dan rencananya …

Continue reading Ngobrol Seru Bareng Mommy Solo Traveler, Silvia Junaidi

A Conversation with Digital Nomad Uptin Saiidi (@uptin). A CNBC International Journalist Who Turns to be a Content Creator

https://www.youtube.com/watch?v=R-ph2ZrbVeI Life as a digital nomad can be fun & exciting. You have the freedom and flexibility to live and travel around the world while making an income purely through internet activities. You don't need to be in one specific location to work. Furthermore, it's expected there would be an increased number of digital nomads …

Continue reading A Conversation with Digital Nomad Uptin Saiidi (@uptin). A CNBC International Journalist Who Turns to be a Content Creator

Living in Bali : How’s The Digital Nomad Life is Going?

It's hard to love but it's home...... Everybody who knows me pretty well must have known about my feelings toward Jakarta. I couldn't say I love it as I am into Hanoi, Tokyo, or some other big cities around the world. But Jakarta loves me and gives me many things. Since last year, I've been …

Continue reading Living in Bali : How’s The Digital Nomad Life is Going?

Water, Earth, & The Greek Tragedy

Note: Since I am feeling tired of doing research and making a guide, I’d rather pour out some random thoughts I have from the past weeks. Welcome to my mind and enjoy the absurdity and silliness BURNOUT For some reason I don't understand yet, my brain has stopped working this week, twice. The most reasonable …

Continue reading Water, Earth, & The Greek Tragedy

Pros & Cons About Being a Digital Nomad

I've lived as a digital nomad and I loved it although there is some downside of this kind of lifestyle. Menjalani kehidupan sebagai digital nomad terdengar seperti mimpi yang jadi kenyataan. Gimana enggak seperti mimpi, seorang digital nomad punya fleksibilitas untuk bekerja dari manapun yang ia mau asalkan terhubung dengan internet. Siapa yang enggak mau …

Continue reading Pros & Cons About Being a Digital Nomad

Travel, Religion, & Spirituality. Why So Appealing?

Apakah ada kaitannya antara frekuensi traveling dengan kereligiusan seseorang?. So far, saya belum menemukan hasil penelitian atau artikel yang melaporkan apakah traveler menjadi lebih religius atau kurang religius setelah berkelana ke banyak tempat di muka bumi. Hanya saja, travelers yang saya temui sepanjang perjalanan keliling dunia selama beberapa tahun biasanya bilang, " I am not …

Continue reading Travel, Religion, & Spirituality. Why So Appealing?

My 2 Cents About Intercultural Communication

Intercultural communication can be challenging at times. Meskipun budaya asing adalah hal yang paling banyak menarik saya untuk menjelajahi dunia, saya menemukan kalau komunikasi antar budaya kadang-kadang tricky. Dan maksud saya bukan hanya karena ada language barrier, meskipun hal ini bisa aja menjadi hambatan. Yang saya maksud adalah setiap budaya itu memiliki caranya masing-masing dalam …

Continue reading My 2 Cents About Intercultural Communication

Traveling to Bali During Pandemic

What it's like traveling to Bali during a pandemic?. Is paradise on earth felt boring? Traveling to Bali during a pandemic doesn't sound-wise. Yeah, that's right. There's always a high chance I will get contracted the coronavirus. But I was badly needing a break from stress caused by work and last week was a long …

Continue reading Traveling to Bali During Pandemic

Facing Racism During Traveling

Rasisme menjadi topik yang sangat hot untuk dibicarakan akhir-akhir ini bermula dari penganiayaan dan pembunuhan George Floyd di Minneapolis, Minnesota, Amerika Serikat. Tapi bukan cuma karena itu saja saya jadi tertarik menulis topik ini. I believe that if I let some people racists to me, they will continue to do so unless I let them …

Continue reading Facing Racism During Traveling

What Covid-19 Had Done to My Travel Plans and My Travel Plans for 2021

2016-2019 was the golden years during my travel career. But, 2020 is undoubtedly a catastrophe to my travel plans. What Covid-19 had done to my travel plans, what I have done to compromise with the situations, and where will I go next year? Let’s break it down year by year. 2016 The Golden Year. I …

Continue reading What Covid-19 Had Done to My Travel Plans and My Travel Plans for 2021

Purpose of My Travels

“Traveling leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” ― Ibn Battuta, The Travels of Ibn Battutah It has been 3 years since I started to travel extensively. I then decided to keep being on the road to satisfy my curiosity and thirst for other cultures. Honestly, curiosity was the first and main reason why I …

Continue reading Purpose of My Travels

Living in America : My Impressions About American Culture

One thing that excites me the most when I lived outside of Indonesia is the opportunity to learn new cultures. Hal ini jugalah yang bikin saya betah tinggal di Vietnam dan Amerika karena bisa experiencing their culture, observasi, ngebandingin, sekaligus banyak belajar dari mereka. Tulisan ini dibuat berdasar budaya Amerika Serikat that I have experienced …

Continue reading Living in America : My Impressions About American Culture

4 Reasons Why WordPress is The Best CMS for Your Website

Do you want to make a website or blog but still feel confused about choosing the best CMS? You might have heard about a bunch of CMS nowadays, including WordPress, Wix, Squarespace, Joomla, and Drupal, but you can't decide on the one that fits your needs. Whether you want to make a website for your …

Continue reading 4 Reasons Why WordPress is The Best CMS for Your Website

How My Life in America Is Going

Sebelum menginjakkan kaki disini, saya gak pernah membayangkan akan travel ke Amerika Serikat. Masukin negara ini ke wishlist aja belum pernah, secara saya lebih tertarik pergi ke negara dan tempat yang banyak sejarah klasiknya dan bagi saya sejarah Amerika terlalu modern. Belum arsitekturnya yang gak sekuno dan semegah gedung-gedung bergaya baroque dan gothic di Eropa. …

Continue reading How My Life in America Is Going

A Recap of our adventures in Europe for 36 days

Me at Turin, Italy Selama 3 tahun berturut-turut, Eropa selalu jadi destinasi traveling utama gw. Tahun 2016 gw kesana saat spring, tahun 2017 saat winter, dan tahun 2018 ini saat autumn. Selain beda musim dan tahun, trip kali ini juga lebih panjang. Total kita menjelajah benua Eropa selama 36 hari. Kenapa disebut trip ke 3 …

Continue reading A Recap of our adventures in Europe for 36 days